Mikä tekee Connor McDavidista niin hyvän?

Connor McDavid on jännittävin pelaaja, joka on varattu NHL:ään Sidney Crosbyn jälkeen, mutta mikä tekee hänestä niin hyvän?

Taustaa

Connor McDavid syntyi vuonna 1997 ja hän aloitti luistelemaan jo kolmevuotiaana ja aloitti pelaamaan jääkiekkoa neljävuotiaana. Hän pelasi nuoresta iästään huolimatta aina vanhempia lapsia vastaan. Kesällä 2015 Edmonton Oilers varasi McDavidin ensimmäisenä pelaajana varaustilaisuudessa. Kolmen vuoden tulokassopimuksen päätyttyä McDavid teki Oilersin kanssa kahdeksan vuoden, yhteensä 100 miljoonan dollarin sopimuksen.

Kuva: playitusa.com

Miksi McDavid on erityinen?

McDavidia pidetään maailman parhaana jääkiekkoilijana, koska hän pystyy ennustamaan tilanteita jo ennen kuin ne tapahtuvat. McDavid käyttää peliälyään ja käsittämätöntä luistelukykyään hyväkseen ja pystyy hallitsemaan pelejä.

Kuva: playitusa.com

Sinnikkyys

Huhtikuun kuudes päivä, 2019 McDavid pelasi kauden viimeistä peliä Calgary Flamesia vastaan. Hän kiisi vastustajan maalille tuttuun tapaansa ja Calgaryn Mark Giordano kamppasi hänet. McDavidilla oli kaatuessaan yli 40 km/h vauhtia. Hänen polvensa osui Flamesin maalin tolppaan ja murtui. McDavid joutui valitsemaan leikkauksen ja kuntouttamisen väliltä, kuinka polvi saadan toipumaan. Jos McDavid olisi valinnut leikkauksen, hän olisi joutunut opettelemaan luistelutaidon uudelleen. Kuntouttamisen riski oli, että polvi ei välttämättä toipuisi ilman leikkausta, mutta McDavid valitsi sen riskistä huolimatta. Hieman alle kuuden kuukauden päästä uusi kausi alkoi ja McDavid teki kauden ensimmäisen pelin voittomaalin. Joten yksi osa mikä tekee Connor McDavidista niin hyvän on hänen sinnikkyys.

McDavidin ensimmäinen maali loukkaantumisensa jälkeen.

Linkki alkuperäiseen, englanninkieliseen tekstiin: https://wp1.novida.fi/illusion/2021/01/12/what_makes_connor_mcdavid_so_good/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *