Piparijuustokakku

Paras juustokakku mitä olet koskaan maistanut.

AINEKSET: 

Pohja 

150g piparkakkuja 

50g voita sulatettuna 

Täyte: 

4 liivatetta 

3,3dl kuohukermaa 

1 kanelitanko 

5 kokonaista neilikkaa 

¼ tl jauhettua inkivääriä 

200g vanilja tuorejuustoa 

200g maustettua rahkaa 

½ dl sokeria 

OHJE 

Pohja: 

  • Hienonna piparkakut. Yhdistä voisulan kanssa 
  • Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin 
  • Painele 2/3 pipariseoksesta vuoan pohjalle 

Täyte: 

  • Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen 
  • Kuumenna puolet kermasta ja mausteet pienessä kattilassa. Anna kiehua hiljalleen 8 minuuttia 
  • Nosta kattila liedeltä. Poista kanelitanko ja neilikat 
  • Sulata kermaan tuorejuusto. Kuumenna sen verran, että seos kiehahtaa. Nosta kattila liedeltä, lisää liivatteet ja sekoita, kunnes tasaista 
  • Sekoita joukkoon rahka 
  • Vaahdota loppu kerma ja sokeri. Sekoita tuorejuusto-rahkaseos vaahdon joukkoon 
  • Kaada reilu puolet kakkumassasta vuokaan 
  • Hyydytä jääkaapissa 3 – 4 h tai seuraavaan päivään 
  • Irrota kakku vuoan reunasta veitsellä vetäen 
  • Koristele oman makusi mukaan 

Valmis nautittavaksi 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *