Piparijuustokakku
Paras juustokakku mitä olet koskaan maistanut.
AINEKSET:
Pohja
150g piparkakkuja
50g voita sulatettuna
Täyte:
4 liivatetta
3,3dl kuohukermaa
1 kanelitanko
5 kokonaista neilikkaa
¼ tl jauhettua inkivääriä
200g vanilja tuorejuustoa
200g maustettua rahkaa
½ dl sokeria
OHJE
Pohja:
- Hienonna piparkakut. Yhdistä voisulan kanssa
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin
- Painele 2/3 pipariseoksesta vuoan pohjalle
Täyte:
- Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen
- Kuumenna puolet kermasta ja mausteet pienessä kattilassa. Anna kiehua hiljalleen 8 minuuttia
- Nosta kattila liedeltä. Poista kanelitanko ja neilikat
- Sulata kermaan tuorejuusto. Kuumenna sen verran, että seos kiehahtaa. Nosta kattila liedeltä, lisää liivatteet ja sekoita, kunnes tasaista
- Sekoita joukkoon rahka
- Vaahdota loppu kerma ja sokeri. Sekoita tuorejuusto-rahkaseos vaahdon joukkoon
- Kaada reilu puolet kakkumassasta vuokaan
- Hyydytä jääkaapissa 3 – 4 h tai seuraavaan päivään
- Irrota kakku vuoan reunasta veitsellä vetäen
- Koristele oman makusi mukaan
Valmis nautittavaksi 🙂